ΚΑΡΟΤΟ (γλυκό του κουταλιού)

 

Υλικά

1 κιλό καρότα καθαρισμένα ( 1300 gr ακαθάριστα )

1 κιλό ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

3 βανίλιες

1 κλαδάκι αμπαρόριζα ή 2-3 ξυλάκια κανέλας και 5-8 γαρύφαλα καρφάκια

χυμό μισού λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καρότα.

Τα κόβουμε σε λοξές ροδέλες ή τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη

Βράζουμε σιρόπι με το νερό και την ζάχαρη

Ρίχνουμε στο βραστό σιρόπι τα καρότα και τα αρωματικά

Τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν και δέσει το σιρόπι

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, παίρνει μια βράση και το αποσύρουμε από τη φωτιά

Αφαιρούμε τυχόν αφρό που δημιουργήθηκε.