ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ

 

ΥΛΙΚΑ

·        1000γρ σπόροι ροδιού

·         800-1000γρ ζάχαρη

·         1000ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

               ή ρακί

               ή βότκα

               ή λευκό κονιάκ

·        1 ξυλάκι κανέλα ή λίγα φύλλα αρμπαρόριζα

  

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

·        Αφαιρούμε τους σπόρους από τα ρόδια.

·        Ζυγίζουμε τους σπόρους

·        Τοποθετούμε τους σπόρους μαζί με τη ζάχαρη και τα αρωματικά σε σκεύος που κλείνει ερμητικά.

·        Αφήνουμε το σκεύος με τα υλικά σε ζεστό μέρος ή στον ήλιο για 1 μήνα περίπου, ανακινώντας το τακτικά για να λιώσει η ζάχαρη.

·        Με τουλπάνι διαχωρίζουμε τα υπολείμματα των σπόρων  του ροδιού από το σιρόπι που έχει σχηματιστεί.

·        Προσθέτουμε το οινοπνευματώδες ποτό που επιλέξαμε και το κατανέμουμε σε μπουκάλια.

·        Το λικέρ είναι έτοιμο προς κατανάλωση μετά από περίπου 1 εβδομάδα.