ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ
ΥΛΙΚΑ
· 1000γρ σπόροι ροδιού
· 800-1000γρ ζάχαρη
· 1000ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
ή ρακί
ή βότκα
ή λευκό κονιάκ
· 1 ξυλάκι κανέλα ή λίγα φύλλα αρμπαρόριζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
· Αφαιρούμε τους σπόρους από τα ρόδια.
· Ζυγίζουμε τους σπόρους
· Τοποθετούμε τους σπόρους μαζί με τη ζάχαρη και τα αρωματικά σε σκεύος που κλείνει ερμητικά.
· Αφήνουμε το σκεύος με τα υλικά σε ζεστό μέρος ή στον ήλιο για 1 μήνα περίπου, ανακινώντας το τακτικά για να λιώσει η ζάχαρη.
· Με τουλπάνι διαχωρίζουμε τα υπολείμματα των σπόρων του ροδιού από το σιρόπι που έχει σχηματιστεί.
· Προσθέτουμε το οινοπνευματώδες ποτό που επιλέξαμε και το κατανέμουμε σε μπουκάλια.
· Το λικέρ είναι έτοιμο προς κατανάλωση μετά από περίπου 1 εβδομάδα.