ΠΑΣΤΕΛΙ (με μέλι και ζάχαρη)

 

Υλικά

Σουσάμι άσπρο - 300 γραμμάρια

Μέλι ανθόμελο  - 3 μεγάλες κουταλιές

Ζάχαρη άσπρη - 3 μικρές κουταλίτσες.

Σκεύη

Τηγάνι, σπάτουλα, ξύλινη ή μεταλλική , επιφάνεια αντικολλητική ή ταψί ή λαδόκολλα.

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε το σουσάμι μας,  ανακατεύοντας συνεχώς να ροδίσει ομοιόμορφα. Κρατάμε χαμηλή τη φωτιά όλη τη διάρκεια της παρασκευής.Όταν είναι ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού το μέλι και τη ζάχαρη και όταν λιώσουν, κλείνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού  το υλικό. Παίρνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το μαλακό παστέλι στην αντικολλητική επιφάνεια. Το πατάμε με βρεγμένη σπάτουλα, το δίνουμε το σχήμα που θέλουμε, το κόβουμε με το μαχαίρι, το ξεκολλάμε και το προσφέρουμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διαδικασία είναι πολύ σύντομη για αυτό χρειάζεται προσοχή να μην  καεί στο καβούρδισμα. Θα χρειαστούν 15' (δεκαπέντε λεπτά ) της ώρας.