ΛΙΚΕΡ ΑΜΠΑΡΟΡΙΖΑΣ

 

ΥΛΙΚΑ

100 φύλλα αρμπαρόριζας (περίπου)

1 lt τσίπουρο ή κονιάκ

1 kg ζάχαρη

2 ξύλα κανέλας

5-6 γαρύφαλλα

500ml ή 700 ml  νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε την αρμπαρόριζα σε μια καθαρή γυάλα

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι

Το ρίχνουμε στη γυάλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά

Σφραγίζουμε τη γυάλα και την ανακινούμε

Αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για 40 μέρες.